Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Πειραματικό λύκειο στην Ανατολή Iωαννίνων

 Είχε πολύ καιρό να ακουστεί καλή είδηση για την περιοχή μας από το Υπουργείο Παιδείας. Να λοιπόν που συνέβη κι αυτό... Κι αποτελεί δικαίωση της Διευθύντριας Περιφερειακής Εκπαίδευσης Δώρας Χουλιάρας ,  της αντιδημάρχου Παιδείας Παρασκευή Τσίλη και των τοπικών φορέων που συνεργάστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα.



Γεγονός είναι για την Περιφέρεια Ηπείρου η λειτουργία Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου και πλέον στα Γιάννενα υπάρχουν πρότυπα σχολεία όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο). Η χθεσινή Απόφαση του υπουργείου Παιδείας κλείνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη διεκδίκηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου, που όλο το προηγούμενο διάστημα είχε θέσει σε πρώτη προτεραιότητα τη λειτουργία Πειραματικού Λυκείου στην Ήπειρο, ώστε να αφενός να συμπληρωθεί η αλυσίδα των πρότυπων σχολείων και αφετέρου να δοθεί εκπαιδευτική συνέχεια στους απόφοιτους του Πειραματικού Γυμνασίου. Μια Απόφαση που δικαιώνει τις έντονες πιέσεις που εδώ και 1,5 χρόνο ασκούσε η περιφερειακή Διευθύντρια κ. Δώρα Χουλιάρα προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.
Καθοριστική όμως ήταν η στάση του τοπικού συμβουλίου Ανατολής και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να παραχωρηθεί το καινούριο σχολικό συγκρότημα που έχει κατασκευαστεί στην Ανατολή προκειμένου να στεγαστεί το Πειραματικό Λύκειο. Η λειτουργία του θα ξεκινήσει από το νέο σχολικό έτος και θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις που έχει παραχωρήσει ο δήμος Ιωαννιτών στην Ανατολή (πλησίον Πανηπειρωτικού Σταδίου).
Επιπλέον,  το 2015 σχεδιάζεται να λειτουργήσει και Πρότυπο Πειραματικό Νηπιαγωγείο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: